Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Temmuz 15, 2017

Yeni Nesil Eğitim: Okulistik



Teknolojinin içine doğan Z kuşağı için hayat İnternet ve akıllı ekranlarda sürüyor. Bu gerçeği inkar edemeyiz. Onların dünyası bizimki gibi değil. Yaşamdaki her şey onlara ayak uydurmaya çalışırken, onlar için yeniden kurgulanırken okullar da bu değişimin gerisinde kalamazdı. Hatta asıl okulların bu nesli yakalaması gerekiyordu ve onlar da çareyi, bilgiyi yeni çağın interaktif çocuklarına istedikleri şekilde yani interaktif olarak sunmakta buldular ve Okulistik.com gibi eğitim platformlarıyla anlaşarak okulu onların çok sevdiği ekranlara sığdırdılar. İnteraktif eğitim veren bu platformlar hem ailelerin istediğini hem çocukların istediğini bir arada sunuyor: Çocuklar ekranla öğreniyorlar.

2004 yılından beri bu konuda kurumsal hizmet veren Okulistik.com ilkokullar ve ortaokullar için İnternet üzerinden eğitim imkanı sağlayan bir platform. Eğitsel videoları, videolu konu anlatımları, sesli konu anlatımları, e-kitaplar, eğitsel oyunlar, online değerlendirme sınavları, ödevler, çalışma kağıtları, konu testleri ile çocukların eğitimine destek veren tam donanımlı bir platform olan Okulistik.com'da bulunan içerikler MEB öğretim programlarına göre uzman kadrolarca hazırlanıyor. Ayrıca interaktif konu anlatımları animasyonlarla desteklenerek eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşturuluyor.İlkokul 1. Sınıftan itibaren Ortaokul 8. Sınıfa kadar okul desteği bulunan Okulistik.com'da bunların yanı sıra TEOG (Liselere Hazırlık Sınavı) desteği de mevcut.





İlkokul üçüncü sınıftan itibaren çocukların okul dışında özel kurumlardan destek almaya başladığı göz önünde bulundurulduğunda interaktif eğitim platformlarının biz veliler için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum. Çocuklar yalnızca okulda öğrendikleri bilgilerle yetinmek zorunda kalmıyor, istediği zaman tekrar yapabiliyor. Üstelik çocukların sevdiği ortamda, sevdiği şekilde, eğlenerek öğrenebilmesine olanak sağlıyor bu platformlar. Bildiğiniz gibi stresin olmadığı, eğlenceli ortamlarda öğrenme daha hızlı oluyor. Bu açıdan bakıldığında animasyonlarla eğlenceli hale getirilmiş bu içeriklerin çocukların öğrenmeleri için ince ince düşünülerek hazırlandığını daha iyi anlayabiliyorsunuz.




Geçtiğimiz yıl Ada'nın pek çok arkadaşı da çoğu üçüncü sınıf öğrencisi gibi başta İngilizce dersi olmak üzere pek çok ders için dışarıdan destek aldı. Halbuki Okulistik.com'un İlkokul 3.Sınıf İngilizce kısmını incelediğimde konu anlatım videoları, etkinlikler ve konu testleri ile yeterli miktarda destek verebildiğini gördüm. Üstelik sıkılmadan, eğlenerek öğrenebiliyor çocuklar. Önce konu anlatımı videosundan izledikleri dersi eğlenceli oyun ve etkinliklerle pekiştiriyor sonra konu testleri ile bilgilerini ve gelişimlerini test edebiliyorlar. Böylece İngilizce'yi farkına varmadan edinmiş oluyorlar.

Çocukların eğitimin sürecinde destek sağladığı gibi bu süreçteki ilerleyişini de raporlayabilen Okulistik.com velilerine çocuklarının eğitiminde sonuçla değil süreçle ilgilenmelerini öneren bir bakış açısı sunuyor.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın